Stine Carlsen er Detviers forlængede arm når det kommer til kager og da hendes datter Selma skulle holde fødselsdag, blev der hverken sparet på pynt eller sjov bagværk. Stine har valgt at dele fødselsdagsoplevelsen og en lækker lagkage opskrift med os og jer.

Lidt om Stine: Stine er perfektionist, når det kommer til kager. Hun er normalt ikke til pynt og alt for meget glimmer, men når det kommer til kager, kan hun nærmest ikke få nok.  Hun går højt op i, at pynt og smag passer sammen, og hos hende finder du de smukkeste kreationer, som med garanti vil begejstre børn i alle aldre.

TIP: Bor du i Nordjylland kan du bestille lækre kager hos Stine. Du kontakter hende på: stinecarlsen@hotmail.com

Hermed gives bloggen videre: Take it away Stine … 🙂

Selmas Hawaii fødselsdag

I dag er I inviteret til Hawaiifest. Sådan en fest, hvor man skal gå rundt i bare tæer og helst vrikke lidt med hofterne, mens man drikker kolde drinks af sin kokosnød.

  

Da Selma skulle bestemme tema til sin seks års fødselsdag tiltalte det hende med det samme med et Hawaiitema, da det skriger på lyserøde flamingoer, store blomster og eksotiske kokosnødder. Hun har længe elsket Disneys Vaiana og har sin referenceramme derfra. Jeg var derfor en smule spændt på, om Hawaiifesten i hendes øjne mere skulle være en filmtemafest. Men dette blev gjort til skamme, idet hun åbnede den spændende kasse, hvor det væltede ud de fineste ting til at skabe en gennemført Hawaiifest.


(Klik på billedet og bliv linket direkte videre, så er du et skridt tættere på, hvis du også gerne vil købe denne lækre festpakke)

Vi kunne næsten ikke vente til dagen kom med at pynte op, og Selma havde flere gange undervejs fat i forskellige ting. der indgik i Hawaiilege. Jeg tror, at samtlige af hendes dukker har haft blomsterkranse på og har skålet i kokosnødder.

Aftenen før børnehavebørnene kom, dækkede vi bordet. Selmas sang blev højere og højere jo flottere bordet blev. Jeg havde længe spekuleret over, hvordan jeg kunne få sand på bordet og stadig holde det hygiejnisk, men så slog det mig, at vi kunne knuse Digestive kiks og lægge i små bunker.

I løbet af ugen havde jeg hver dag lavet lidt mad klar, så det ikke blev for meget på dagen. Gæsterne skulle have pølsehorn, der lignede krabber, indbagte burgere som små ananasser og kødboller, der skulle ligne kokosnødder på en palme. Palmen var toppen og midten af en ananas. Kødbollerne blev sat fast med tandstikker. Det samme gjorde blåbærrene, der skulle ligne øjne på krabbepølsehornene. Dagen før havde jeg skåret en masse gulerødder som blomster og lagt i en fugtig pose. Pølsehornene blev lavet på færdigkøbt dej og kødbollerne var fra Ikea.

Som velkomst plukkede vi de største blomster, vi kunne finde i haven og lagde sammen med hårnåle, så man kunne pynte sit hår, mens man nød sin velkomstdrink og legede med en ballon.

Selma modtog sine gæster udenfor og gav dem med det samme en blomsterkrans om halsen.

Børnene var meget interesserede i bordet og satte sig med det samme efter ballonlegen. De fik saftevand i kokosnødderne, og maden blev hurtigt fundet frem.

Efter maden havde Selmas storebror og hans kammerat lavet en skattejagt rundt i haven med udfordringer på trampolinen, stopdans, limbo og så skulle der slåes på den fine lyserøde flamingo piñata, som også havde været i kassen. Den hittede så meget. Den var robust nok til, at alle kunne få flere slag. Skattejagten sluttede selvfølgelig med en skattekiste fyldt med slikposer. Det største hit i slikposerne var de små flasker med sæbebobler.

Og til sidst var det kagetid. Her blev serveret cupcakes med sand og bølger, flamingocookies og hindbærsnitter med glasurblomster på.

Dagen efter gentog vi Hawaiisuccessen for den store del af familien med fætre og kusiner. Her var det hele lige så stort et hit. Der var kræset mere om maden, der bød på det samme som dagen før, suppleret med små toast som sandaler, lakseroulade med parasoller og sand og tærter med palmer og flamingoer. Kagerne havde også fået et boost og havde nu selskab af macarons som østers med perler og en lagkage med ananascurd, passionfrugtsmousse og kokosbunde. Vejret og stemningen var fantastisk, og Selma nød at være omgivet af glade gæster, store blomster og lyserøde flamingoer hele dagen.

  

Her har du opskriften på lagkagen

Makronbunde med kokos
150 g mandler
50 g kokos
3 æggehvider
150 g sukker

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk til marengsen er sej. Blend mandler og kokos og vend det forsigtigt i marengsen. Fordel dejen på bagepapir i lige store cirkler. Det er vigtigt at de passer i størrelse med en springform, som kagen senere skal samles i. Bag bundene ved 170 grader i 20 min.

Ananascurd
200 g ananas
3 lime
3 blade husblas
180 g rørsukker
2 æg (eller de tre æggeblommer, der er tilovers fra bundene og et ekstra æg)
50 g smør

Læg husblas i koldt vand. Skær ananas i små tern og kog med saft og skal fra lime og det halve af sukkeret. Pisk æg og resten af sukkeret luftigt. Når ananasternene er bløde blendes det og sies ned i æggemassen. Vend det godt sammen og hæld det tilbage i gryden. Varm op underomrøring til massen er 65 grader. Tag gryden af varmen. Pres husblassen fri for vand og tilsæt til den varme curd. Tilsæt herefter smørret og rør godt rundt til det er smeltet. Lad massen afkøle en smule.

Beklæd en springform med kageplast og placer en af bundene heri. Hæld ananascurd over bunden og sæt den på køl til curden er stivnet eller mens du klargør moussen.

Passionsfrugtmousse
5 passionsfrugter
100 g rørsukker
3 dl piskefløde
3 blade husblas

Læg husblas i koldt vand. Sigt passionsfrugtskøddet, så kernerne sorteres fra. Varm passionsfrugtsaft og sukker op til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen. Pres husblassenfri for vand og tilsæt til passionsfrugtsaften. Lad det afkøle. Pisk fløden til blødt skum. Tilsæt en smule af flødeskummet til saften.

Til fødselsdagen fik vi blandt andet også::
Passionsfrugtmousse
Cupcakes – m. kakao
Cookies  af vanillemørdej
Macarons – med citronsmørcreme og blåbær som perle

Og de opskrifter kan  selvfølgelig findes på min blog. Bare klik på billeder herunder, så bliver du linket til den.