Først og fremmest tusind tak for de overvældende mange henvendelser, i forbindelse med vores søgen efter gæstebloggere <3
Vi er så glade og rørte over at så mange af jer, har både lyst og mod til at være med.

Derfor er det nu blevet tid til at præsentere den første gæsteblogger, nemlig talentfulde Sabine fra @squeaky.lean

Sabine har en skrap pen, en humoristisk tone og så laver hun de fineste kager… Og mangler du inspiration til spændende sunde retter, ja så tag lige at tjek hendes Instagram profil ud 🙂

Sabine har valgt at forkæle os med opskriften på magiske Enhjørning marengs. Disse skønheder er perfekte party snacks til dit næste Unicorn Party … men pas på, for man bliver let afhængig af disse søde godbidder.

Take it away, Sabine…

Godaften, folkens!

Mit navn er Sabine, jeg er cater og smørrebrødsjomfru, og hygger mig til dagligt på min “sund for krop og sjæl” Instagram profil @squeaky.lean. Nogle af mine opskrifter kan I også finde videoer af på min YouTube-kanal – her kan I bl.a. finde min sunde julekalender “Fit på 5 minutter!”

I dag har jeg fået lov at overtage detviers blog for at give alle jer dygtige diy-forældre en rigtig hyggelig opskrift på enhjørningemarengs.

Denne søde snack kan serveres på egen hånd, som cupcake-topper eller som ekstra pynt på de meget populære talkager!

Her er hvad I skal bruge for at komme igang….

Enjørninge-marengs

Giver ca. 25 enhjørninge Materialer:

  • 4 engangssprøjteposer
  • 3 tandstikker i træ
  • 1 lille stjernetyl (max. 6 mm åbning)
  • 1 rund tyl (max. 6 mm åbning)
  • 1 stor rund tyl (1 cm åbning, eller større)
  • 1 lille pensel

Ingredienser:

  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 225g sukker
  • 3 pastafarver efter eget valg (gelfarver virker også fint)
  • 50g mørk chokolade (smeltet til at tylle øjne)
  • 1/2 tsk spiseligt guldpulver

Sådan gør du:

Tænd din ovn på 100 grader varmluft. Pisk dine æggehvider helt stive.

Du skal kunne vende skålen på hovedet, uden at æggehviderne rører sig ud af stedet. Hold eventuelt skålen over dit barns hoved og nyd deres hvin! Derefter skal du gradvist piske dit sukker ned i æggemassen, indtil sukkeret er opløst og du står med en sej marengs.

Og nu til samlearbejdet!

Fordel dine tre tyller i dine tre sprøjteposer. Den sidste gemmer du.

I posen med den lille stjernetyl, skal du “male” siderne med din pasta-/gelfarve.  Du skal kun bruge hvad der kan sidde på 1 tandstik af hver farve, ellers ødelægger du din marengs, i stedet for at farve den. Fyld 4-5 toppede spsk marengs i posen, når du har malet siderne.

I posen med den lille runde tyl, skal du kun bruge 2-3 toppede spsk marengs. Denne pose skal du bruge til dine enhjørninges fine små ører!

Posen med den store runde tyl skal du fylde resten af din marengs i. Det skulle meget gerne være 2/3 af hele portionen.

På en bageplade beklædt med bagepapir, skal du nu sprøjte ca. 25, buttede toppe—ca. 3 cm i diameter og med min. 3 cm mellemrum. Hver top skal sprøjtes langsomt imod bagepapiret og hives hurtigt op til sidst, for at få den fine dråbeform, der får dem til at ligne tykke små enhjørninge, med spidst horn.

Det kan godt være, at det ikke virker i første omgang, men fortvivl ikke—marengs kan skrabes sammen og genbruges, hvis første forsøg flopper!

Når du er tilfreds med dine toppe, sprøjter du to ører—et på hver side af toppen, som skal blive til din enhjørnings horn. Dette gør du på samme måde som du sprøjtede de store toppe. Til sidst skal du sprøjte din enhjørnings man! Her skal du sprøjte din farvede marengs i tre toppe—begynd nede på bagepapiret og fortsæt “op ad ryggen” på din enhjørning.

Sæt din bageplade i ovnen og lad dine enhjørninge bage i 45 min. Sluk herefter ovnen og lad den køle helt ned, før du tager din bageplade ud og færdiggør dine enhjørninge.

Smelt din chokolade og hæld den i den sidste sprøjtepose. Klip et meget lille hul (max. 2 mm.) og sprøjt øjne på dine enhjørninge. Du kan forme dem som jeg har gjort—hvor de er glade og lukkede—eller lave helt åbne øjne. Vrede øjne. Triste øjne. Spørg dit barn til råds om deres yndlingsenhjørninge. Alle muligheder er åbne!

For at give dine enhjørninge deres gyldne horn, skal du blande dit spiselige guldpulver med nogle få dråber vand, og røre det ud med din pensel. Mal meget forsigtigt på din marengs—den er ikke glad for fugt, så lav et fint, tyndt lag! Det fungerer også at duppe det på.

Pak dine enhjørninge i en lufttæt beholder så snart de er færdigdekorerede og tørre. Her kan de holde sig i flere måneder, hvis de bliver holdt helt fri for fugt!

… eller få minutter, hvis din tand er lige så sød som min!