Super dygtige Sabine fra @squeaky.lean er igen at finde som ugens gæsteblogger.

Selv om hun lige er blevet mor til en skøn lille pige, har hun alligevel fundet tid til at forkæle jer, med en opskrift på de sjoveste Krabbecroissanter med hønsesalat.

Husk at tjekke Sabines Instagram profil ud – den er fyldt med inspiration til sunde og lækre retter 😊

Ordet er dit Sabine!

Godaften, folkens!

Mit navn er Sabine, og jeg arbejder til daglig som cater og smørrebrødsjomfru. Jeg hygger mig dog også ofte på min Instagram profil @squeaky.lean. Her deler jeg opskrifter som er sunde for både krop og sjæl—hvilket nogle gange kræver en klat smør og en skefuld sukker!

Jeg har endnu engang fået lov at være gæsteblogger for de søde piger hos Detvier (sidst lavede jeg enhjørninge-marengs!) og den mulighed vil jeg ikke forspilde. Derfor skal vi denne gang ind i det kolde køkken, og lege med en gammel klassiker: hønsesalat!

Men lad os gøre den lidt friskere, og lidt sundere—og give den en børnevenlig indpakning, som passer sig for et Mermaid party, Under the Sea eller Pirat tema!

Krabbecroissanter med hønsesalat
Giver ca. 12 fyldte croissanter

Materialer

  • 24 tandstikker i træ
  • 3 brunchpølser/5 cocktailpølser
  • 3 stk skiveost
  • 1 tsk mayonnaise eller ketchup som “lim”

Ingredienser

  • 2 pakker færdiglavet croissantdej (du kan også selv lave dejen, hvis overskuddet rammer dig!) eller 12 færdigbagte croissanter
  • 200g tilberedt kyllingekød
  • 1 toppet spsk skyr (græsk yoghurt og creme fraiche er gode alternativer)
  • 1 toppet spsk mayonnaise
  • 1 tsk grov dijonsennep
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1 lille rødløg
  • 3 spsk drænet agurkesalat
  • 1 lille bundt persille
  • Citronsaft, salt og peber efter smag

Sådan gør du:
Først skal du gøre dine croissanter klar. Hvis du har købt dem færdigbagte er du et skridt foran—hurra! Hvis ikke, skal du følge instrukserne på pakken, og huske at forme dine croissanter som en krabbe/frø (se billederne) inden du sætter dem i ovnen.

Imens dine croissanter bager og køler ned, tager du hul på hønsesalaten!

Hak din tilberedte kylling, din agurkesalat og dit bundt persille groft—og hæld det hele i en skål, som er stor nok til at vende hele din hønsesalat i. Skær dit lille rødløg i fine tern og tilføj det til dine tørre ingredienser, i skålen.

Bland mayonnaise, skyr og sennep sammen, hæld i skålen, og vend det hele sammen til en ensartet masse. Hvis du synes din salat er for tør, er det nu du skal tilføje lidt ekstra mayonnaise og/eller skyr. Det må man gerne! Når du er tilfreds med konsistensen, smager du din salat til med salt, peber og citronsaft.

Sæt din hønsesalat på køl.

Nu er det tid til at samle dine krabber! Du begynder med øjnene. Find pølser, ost, tandstikker, og en enkelt tsk mayonnaise frem.

Du skal nu skære dine brunch- eller cocktailpølser i skiver, som er ca. 1/2 cm tykke. Mere, og så bliver det svært at holde dem på tandstikkerne (de kan glide ned!), og hvis de er mindre kan det være svært overhovedet at få dem på!

Når pølserne er skåret, skal du gøre det samme med din skiveost. Hvis du har en udstikker som er lige lidt større end pølsestykkernes diameter, kan du med fordel bruge den. Hvis du ikke er så heldig, kan du lægge et stykke pølse på osten, og skære rundt om den, indtil du får en passende øje-størrelse—det gjorde jeg selv!

Når du har 24 stykker pølse og ost, skal du tage et stykke af hver og lægge pølsen ovenpå osten, så det ligner et øje. Tag herefter en tandstikker, og stik den igennem den nederste del af ost og pølse, så de begge sidder fast.

Når du har lavet alle 24 øjenstilke, skal du skære små halvmåneformede munde ud af pølse eller ost, til hver af dine krabber—i alt 12 stk. Dup en meget lille smule mayonnaise på den ene side for, om lidt, at kunne lime dem fast på dine croissanter.

Tag dine croissanter og din hønsesalat frem igen. Med en brødkniv skærer du et fint, bredt snit henover croissantens bagside (der hvor krabbens klør ikke er!), og kom 1 spsk hønsesalat ind i den åbning du har lavet. Gør dette med alle dine croissanter.

Når de er fyldte, skal du tage dine “øjne på stilk” og stikke dem ned, øverst i dine croissanter. Nu har du muligheden for at give dine krabber personlighed! Lav bøvede krabber ved at sætte tandstikkerne tæt sammen—eller komisk langt fra hinanden. Kryds tandstikkerne for at gøre dem skeløjede. Stik den ene tandstik lidt dybere ind i croissanten for at lave en tænksom krabbe—kun fantasien sætter grænser!

“Lim” dine halvmåneformede munde på krabberne for at færdiggøre dit værk. Supernuttede krabber med fyld!

Hvis du nu skal holde en fest hvor f.eks. en frø ville passe bedre, kan du trykke øjnene helt ned, så stilkene forsvinder. Og så skære frø-fødder ud af skiveost til at lime på! (Se billede)

Og husk nu at nyd, at du har lavet en lækker og anderledes snack, som ikke kun er sukkerstads.
… selvom croissanter også er dejlige, når de er fyldt med nougat og marcipan!