HVORDAN SER EN NEDSTYRTET HEKS UD … JA SE, DET VED DU LIGE OM LIDT 🙂

Mørkere tider nærmer sig. Regn og blæst er en daglig udfordring og mens vi gemmer os indenfor i varmen, kan vi lige så godt bruge tiden på noget ekstra (u)hyggeligt.

Sabine Baudtler-Vedersø er uddannet cater og smørrebrødsjomfru og er den glade indehaver af Insta Profilen Squeaky.lean. Her finder du masser af inspiration til lækker hverdagsmad, men Sabine kan meget mere end det – hun er nemlig også helt vild god til det med søde sager. Det får du en smagsprøve på lige her, hvor Sabine deler sin gyselige opskrift på nedstyrtede hekse med jer – En perfekt treat til Halloween!

Have a safe flight…
– Natasja og Tina

Mit navn er Sabine. Jeg hygger mig til dagligt på min Instagram konto squeaky.lean, hvor jeg deler massevis af søde og sunde opskrifter, nørderier—og en del hverdagsglimt!

Jeg har fået lov at gæsteblogge for Detvier et par gange og det har været kanonsjovt. Så jeg sprang straks til, da Natasja og Tina luftede idéen om lidt Halloween-opskrifter. Følg med det næste stykke tid, når vi åbner for Pandoras Æske!

Nedstyrtede Hekse

Opskrift til ca. 20 cupcakes

Materialer

  • 20 cupcake forme
  • 7 sugerør (papir eller plastik)
  • 1 stk. karton (skal matche dine sugerør)
  • 1 saks
  • 1 stjernetyl
  • 1 sprøjtepose

Cupcakedej

  • 4 dl sukker
  • 3 dl mel
  • 4 spsk. kakao
  • 4 tsk. Vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 250 g smeltet smør
  • 3 æg
  • 200 g. smeltet chokolade

Denne opskrift er så nem, at du sagtens kan have dine unger med i køkkenet — de vil elske at lave hekse-cupcakes!

Sæt ovnen på 175 grader varmluft.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt smør og chokolade i en gryde (eller i mikroovnen) og rør det i de tørre ingredienser. Rør æggene i, et ad gangen, og hæld dejen i dine cupcakeforme. Fyld kun 3/4 dele af formene, da de ellers kommer til at flyde over. 

Bag dine cupcakes i 20-25 minutter, alt efter ovnstyrke. Imens dine cupcakes bager, begynder du på smørcremen.

Smørcreme

  • 200 g. smør
  • 500 g. flormelis
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • Pastafarve (skal matche dine sugerør)

Hvis du har en røremaskine, er det nu den skal frem! Ellers fungerer en el mixer også ganske udmærket. 

Pisk dit bløde smør rigtig cremet og lækkert. Fortsæt med at piske, og hæld gradvist din flormelis i. Når al flormelis er pisket i, tilføjer du først vaniljesukker, og så kakao. Fortsæt med at piske (ja, der skal piskes længe!), og tilføj pastafarve, indtil du opnår den ønskede farve som matcher de sugerør, du har valgt. Jeg har valgt grøn, fordi jeg synes den passer godt til halloween—men sort, lilla og orange, er også spot on til grumme hekse!

Byg-en-heks

 Nu skal du sætte dine hekse sammen! Begynd med at klippe dine sugerør over i tre lige store dele. Sæt dem til side, og tag dit karton frem. Nu skal du tegne heksestøvler—de behøver ikke at være perfekte! Men de skal have spidse snuder og høje hæle, og et stykke støvleskaft, som kan stikkes ned i sugerøret. Se det færdige resultat på billederne.   

Når dine støvler er tegnet, skal de klippes ud og sættes ned i enderne på dine sugerør.

Når det er gjort, er det tid til at sprøjte hekseskørter! Kom din smørcreme i en sprøjtepose med en lukket stjernetyl, og sprøjt dine hekseskørter som du lyster. Det kan være i en top (som på billederne), i rosetter—eller noget helt tredje! Spørg dine unger hvordan hekseskørter ser ud, og lad dem hjælpe dig.

Når alle dine cupcakes er sprøjtede, skal du sætte to “hekseben” i hver. Sæt dem samlet, spredt ud, eller et fremme og et tilbage! Hvis du har tid og lyst, kan jeg også anbefale at lave heksehatte eller små kosteskafter, i fondant eller chokolade, som du også kan sætte på dine cupcakes. 

Nu har du godt og vel 20 nedstyrtede hekse, klar til at sætte tænderne i.

… Og så holder de sig fint i køleskabet, i op til to dage—det er jo rent hekseri!

ENDNU MERE HALLOWEEN SJOV