SÅ ER DET TID TIl GRU OG (U)HYGGE <3

Vi har været så heldige, at Karina fra @Justmycakes.dk vil dele hendes bedste og letteste opskrifter på Halloween lækkerier med os. 🙂 Begge opskrifter er lette at gå til, så mangler I en lille efterårsferie aktivitet, så er her lidt at gå i gang med.

Vi vil lige bruge lejligheden her på også at huske jer på vores Halloween Mission GUF ELLER GYS, som handler om, at give børnene og alle andre en fantastisk aften og gode oplevelser med på vejen <3

Hej med jer, 
jeg hedder Karina Lunddal Mehlsen. Jeg er 37 år og bor sammen med min mand og 2 børn i Glostrup.

Til dagligt arbejder jeg som boligrådgiver hos Totalkredit, og i fritiden holder jeg meget af at bruge tid på at bage og pynte kager, både til eget brug men også til familie, venner og kagebestillinger til folk.

Det bedste ved at bage er de mange forskellige bageteknikker, det at man udvikler sig selv og så de mange muligheder for at være kreativ. Jeg elsker at glæde andre og se glimtet i folks øjne, når jeg afleverer kagerne.

I anledningen af Halloween er jeg blevet spurgt om jeg vil give mit bud på klassiske Halloweenkager, som tilmed er nemme at lave. Jeg har valgt at lave 2 slags kager, som jeg normalt bager til familien omkring Halloween.

En klassisk edderkoppe kage af svampet chokoladekage og ”klamme fingre”, som er velegnet til at dele ud til børnene på aftenen, når de er ude til GUF eller GYS.

Står du og har brug for en kage i forbindelse med fødselsdag, barnedåb, jubilæum, bryllup osv. er du meget velkommen til at kontakte mig. Jeg laver/leverer kager i Københavns området/Nordsjælland og andre dele af Sjælland. Jeg kan kontaktes på @justmycakes.dk på instagram eller på karinamehlsen@yahoo.com

På instagram kan du se eksempler på de typer kager jeg laver. Har jeg ikke lavet den type kage, du søger, så tøv ikke men kontakt mig alligevel, så vi finder ud af noget.

Kærlig hilsen
Karina

EDDERKOPPE KAGEN

Ingredienser chokoladekage:

  • 6 spsk. kakaopulver
  • 250 g. hvedemel
  • 300 g. sukker
  • 1 tsk. natron
  • knsp. salt
  • 2 æg
  • 150 g. blødt smør
  • 1 ½ vand
  • 1 ½ creme fraiche

Sådan gør du:

  • Start med at tænde ovnen for 170 grader
  • Pisk smør og sukker sammen til det er hvidt og skummende
  • Tilsæt æggene et af gangen og rør til det er rørt godt sammen.
  • I en anden skål blander du alle de sidste tørre ingredienser sammen og sigter dem ned i æggemassen og rører det forsigtigt men grundigt sammen til dejen er jævn.
  • Hæld kagen over i 28 cm/diameter springform forklædt med bagepapir og bag den på nederste rille i ca. 30-35 min.
  • Når kagen er færdigbagt, skal den køles af.
Ingredienser – chokoladecreme

  • 200 g. blødt smør
  • 400 g. flormelis
  • 1 ½ – 2 spsk. kakao
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du:

  • Pisk smørret hvidt og luftigt
  • Tilsæt flormelis lidt af gangen
  • Tilsæt kakao og vaniljesukker – konsistensen skal være fast og smørbart.

Ingredienser – Royal icing (spindelvæv):

  • 70 g. flormelis
  • g æggehvider

Sådan gør du:

  • Rør æggehvide og flormelis sammen. I starten er det meget tykt og klumpet, men bliv ved med at røre og den vil samle sig til en smidig og glat masse. Kom massen i en sprøjteposen
Ingredienser – Edderkop

  • 1 M&Ms brun peanuts chokolade kugle
  • 1 M&Ms chokolade knap
  • 30 g. chokolade
  • Lidt royal icing til øjne (brug fra spindelvævet)

Sådan gør du:

  • Smelt chokoladen over vandbad
  • Kom det i en sprøjtepose og klip et meget lille hul i enden og dan V af chokoladen, som skal bruges til edderkoppe ben. Der skal bruges 6 stk. Kom dem i fryseren.
Samling af hele kagen

  • Smør chokoladecremen ud på den afkølet kage i et fint og jævnt lag.
  • Klip et lille bitte hul i sprøjteposen og sprøjt en tynd streg royal icing ud på kagen. Start inde fra midten af kagen og bevæg dig ud som en spiral. (se billede)
  • Brug en tand stik til at lave afmærkninger i kagen med, så edderkoppespindet dannes. (start fra midten og ud. Først dannes en firkant og så laves der flere streger imellem.
  • Edderkoppen samles i midten således: Den store M&Ms lægges på midten, den lille forrest og der sprøjtes to små øjne på den lille M&Ms. Chokolade V´erne placeres ved maven 3 på hver side.

KLAMME FINGRE

Sådan gør du:

Rør smør og sukker sammen i en røremaskine og tilsæt æg og vaniljesukker. Tilsæt så lidt mel ad gangen og lad maskinen samle dejen ved hurtige omdrejninger. I starten er den smuldret, men den skal nok samle sig til en kugle. Dæk det til med husholdningsfilm og kom det i køleskabet i en times tid.

Ingredienser mørdej:

  • 200 g. blødt smør
  • 200 g. hvidt rørsukker
  • 1 æg
  • 400 g. hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker

Pynt:

  • Smuttede mandler
  • Cremet jordbærsyltetøj
Ælt dejen lidt på et meldrysset bord og rul dejen ud i fingertykke pølser. Pas på med at bruge for meget dejen af gangen, da de flader ud, når de bliver bagt. Så vil du have dem som ”normale klaverfingre” skal du rulle dem ud i tykkelse af en blyant. (mine er dog alm. Fingertykkelse inden bagningen – se billede)

Klem dem lidt ind to steder, så det ligner fingerled, tryk dejen flad hvor neglen skal sidde og afrund i toppen. Kom en dråbe syltetøj på og en mandel ovenpå.

Brug derefter en kniv til at skære nogle riller, så det ligner hudfolder.

Bag dem ved 180 grader i ca. 12-15 min (blyant) eller 15-20 min (alm fingertykkelse før bagning) Når de er gyldenbrune, så er de færdige.

TIP:

Du kan også vælge at komme kakaopulver på efter bagning, så fingrene ser mere beskidte ud. Eller komme grønt pastafarve i, for at gøre dem mere zombie-agtige. Desuden kan du bage dem med stanniol under, så de får en mere bøjet form.

TRICK OR TREAT KIT

Er du parat til at tage imod monstre, hekse og andre væsner, på årets mest uhyggelige aften? Vores Halloween kit indeholder alt hvad du har brug for, til at byde nabolagets børn indenfor til uhyggeligheder.

Halloween Partypakke

Indbetal depositummet og overlad din party planning til os. Vi lytter til dine ønsker og sammensætter herefter en halloween Partypakke til dig – fyldt med lækker pynt og rekvisitter. – Og du bestemmer selv budgettet. Så bliver det ikke nemmere, at skræmme dine gæster.