Gruopvækkende udklædninger er et must til Halloween, men husk også at forklæde maden på klammeste vis –  hvis du altså tør… 

Søde Sabine er den glade indehaver af Insta profilen Squeaky.lean. Hun har rodet i gemmerne og fundet sin mest væmmeligste opskrift  på klam, ækel og ulækker mad  – så er uhyggen serveret.

Spis med hvis du tør!

– Natasja og Tina

Mit navn er Sabine. Jeg hygger mig til dagligt på min Instagram konto squeaky.lean, hvor jeg deler massevis af søde og sunde opskrifter, nørderier—og en del hverdagsglimt!

Jeg har fået lov at gæsteblogge for Detvier et par gange og det har været kanon sjovt. Så jeg sprang straks til, da Natasja og Tina luftede idéen om lidt Halloween-opskrifter. Her giver jeg mit bud på en lækker ulækker opskrift.

Blodsumpen

Opskrift til ca. 10 børn (eller 3-4 voksne)

Materialer til pynt:

  • 1 skarp urtekniv
  • 2 pakker tortillapandekager
  • Koriander (se afsnittet “Blodklatter”)
  • Plastikedderkopper

Sumpvand (kødsauce)

  • 1/2 kg hakket oksekød
  • 3 små finthakkede løg (eller to store)
  • 2-3 revne gulerødder
  • 1 dåse baked beans
  • 1 dåse red kidney beans (hæld halvdelen af væsken fra) 
  • 1 1/2 dl ketchup 
  • 1 brev taco krydderi
  • 1 eller 2 dl vand, alt efter hvor flydende du vil have saucen
  • Salt og peber efter smag

Begynd med at hakke og stege løgene i en gryde sammen med et lille skvæt olie. Når løgene dufter godt, kommer du det hakkede kød i og steger til alle overflader er brune.  Imens det steger, river du dine gulerødder og hælder dem i. Så er det tid til krydderier, ketchup, bønner og vand!

Lad det hele småkoge i godt 20-30 minutter. Så smager det bedre. Imens kan du lave dit tilbehør!

Sumpslim (guacamole)

  • 2 store avocado
  • 2 store fed hvidløg
  • 1 lime (kun saften)
  • 1 toppet spsk. creme fraiche (græsk yoghurt og skyr virker også)
  • Salt og peber efter smag

Fjern skallen på dine avocadoer og pil stenene ud. Mos dem med en gaffel, eller blender/røremaskine, og tilføj de andre ingredienser. Husk at bruge hvidløgspresser (eller blender) til dine hvidløg! Bland det hele godt, og sæt til side.

 Blodklatter (salsa)

  • 1 mango
  • 250g dadelcherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • 3-4 stilke frisk koriander

Skær mango og dadelcherrytomater i små tern, og hak dit rødløg så fint som du kan. Hak dine koriander groft og bland det hele sammen. Gem resten af dine koriander til pynt af Blodsumpen. Så er der frisk salsa! 

Sådan styler du blodsumpen:
Tag to tortillapandekager og gem resten til de eventyrere, der skal en tur i Blodsumpen.

 Ud af de to pandekager skærer du krogede træer og buede gravsten. Skær 10-15 stykker, da ungerne vil være mere vilde med disse, end de almindelige tortillapandekager. Der skal være nok til alle!

 Når du har skåret dine træer og gravsten ud, skal de en tur i ovnen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen på 200 grader varmluft. Hold øje med dem, da de hurtigt får farve! De skal ikke have mere end 5 minutter. Tag dem ud og lad dem køle ned. Nu er de dejligt knasende og stive nok til at kunne stå i Blodsumpen! Imens de køler, kan du style resten.

Hæld dit “Sumpvand” (kødsauce) i et ildfast fad. Tag “sumpslim” (guacamole) og “blodklatter” (salsa) frem, og efterlad klatter af begge dele i dit sumpvand. Find dine tortillatræer og gravsten frem, og tryk dem lidt ned i klatterne, så de står selv. Pynt med resten af det bundt koriander, som skulle bruges til salsaen, og et par enkelte plastikedderkopper eller flagermus.

Lun resten af dine tortillapandekager i ovn eller mikroovn, og server for dine eventyrere.

…Det er altså gyselig lækkert!