Endnu en gang har Stine Carlsen brilleret i køkkenet. Denne gang har hun lavet lækre fastelavnsboller og sød som hun er, har hun valgt at dele opskriften med os. 

God fastelavn på søndag og velbekomme!

Mange glade weekendhilsner
Tina & Natasja

Pssst: Tjek lige Stines Instagram profil @stinercarlsen Hun laver de fineste kager og der er bare SÅ meget inspiration at finde derinde. 

 

Lækre Fastelavnsboller

Lækre Fastelavnsboller

Gode gammeldags fastelavnsboller. Det kan man glæde sig til længe, før fastelavn nærmer sig. Tricket er at finde en dej, der kan holde fyldet inde, og det kan den her. Der er faktisk både plads til creme, marcipan og chokolade, så det kan vel ikke blive bedre.
Og skulle man få lyst til at variere sit fyld, smager det også fantastisk med nougat,
karamel, marmelade eller pistaciemasse.

DEJ

  • 200 g smør
  • 1 1/2 dl kærnemælk (alm. mælk kan også bruges)
  • 50 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg

Smelt smørret og hæld mælken i. Rør gæren ud i smør/mælkeblandingen, når den er fingervarm. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen med en ske. I starten virker dejen meget våd. Dejen skal ikke æltes. Lad dejen hæve 30 min.

KAGECREME

  • 2 æggeblommer
  • 3 dl sødmælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 vanillestang
  • 1 1/2 spsk maizena majsstivelse

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom alle ingredienserne i en gryde og kog cremen ved middel varme i ca. et minut. Du skal piske konstant.

SAMLING

100 g marcipan

100 g mørk chokolade

200 g flormelis

30 g kakaopulver

Lidt vand

Rul dejen ud til ca. 0,5-1 cm tykkelse, brug en del mel, så du er sikker på, at dejen ikke sidder fast i bordet. Skær dejen i kvadrater, der ca. er 10×10 cm. Læg en klat kagecreme, en skive marcipan og lidt hakket chokolade på hver kvadrat. Saml hjørnerne af kvadratet og tryk dejen godt sammen, så fyldet ikke kan løbe ud. Vend samlingen nedad. Lad fastelavnsbollerne efterhæve i 30 min. Bages ved 200 grader (ikke varmluft) i 20 min. Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur, rørt af flormelis, kakaopulver og vand.