Studenterhjerte – let og lækker snack til studenterkørslen.

Let og lækker snack til studenterkørslen.

Nu varer det ikke længe, inden det vrimler med glade studenter rundt om i det danske land. Traditionen foreskriver at af skoleåret sluttes af med en tur rundt til alle forældrene. Det kan godt blive til mange stop og derfor kan det være svært at finde noget som man kan servere for de unge.

Vores søde hus-skribent Sabine, kommer her med sit bud på den perfekte snack til når det er din tur til af få besøg af studentervognen.

 

Vores søde hus-skribent Sabine som på Instagram går under navnet @squeaky.lean – kommer her med sit bud på den perfekte snack, til når det er din tur til at få besøg af studentervognen

Studenterhjerte af red velvet cake

Ca. 8-10 stykker

Kagedej

  • 125 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 2 spsk. vaniljesukker (de må gerne være toppede!)
  • 2 store æg
  • 250 g. mel
  • 1 spsk. kakaopulver (usødet)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 250 ml. creme fraiche 18%
  • 1 tsk. rød pastafarve (jeg har brugt Wilton)
  • 1 bakke jordbær til pynt

Tænd din ovn på 175 grader varmluft.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, indtil det er let og luftigt. Rør herefter æggene i, ét af gangen.

I en anden skål blander du mel, bagepulver, kakaopulver og salt sammen. Hæld halvdelen af melblandingen i din dej, og rør indtil det er helt blandet. Hæld nu halvdelen af din creme fraiche i dejen, derefter den anden halvdel af melblandingen,  og så til slut den sidste halvdel af creme fraichen. Til allersidst skal du vende din pastafarve i dejen, med en dejskraber.

Kom det hele i en bageform, beklædt med bagepapir, og bag i 25-30 minutter.

Creme

  • 200 g. friskost
  • 100 g. smør
  • 150-200 g. flormelis (efter smag)

Mens kagen bager og køler, kan du røre din creme sammen. Det gør du ved at blande smør og friskost, og piske det godt sammen. Hæld flormelis i lidt efter lidt. Når din creme kan danne “bløde toppe” er den klar. (Bløde toppe er toppe der “bøjer lidt” når du dypper en ske i cremen og trækker den hurtigt op igen.)

Kom din creme i en sprøjtepose med en mellemstor, rund tyl og læg den på køl indtil kagen er klar.

Sæt din kage sammen

Når din kage er kommet ud af ovnen, og har haft masser af tid til at køle ned, skal du flække den. Det kan du gøre ved at køre en brødkniv igennem den på langs—eller ved at bruge et stykke sytråd til at trække igennem hele kagen.

Når kagen er flækket, skærer du et stort hjerte ud af den. Du kan bruge en STOR udstikker, eller du kan lave en skabelon af papir som du skærer efter. Det har jeg gjort, og det virker rigtig godt, hvis man ikke lige har lyst til at købe en udstikker, som man måske aldrig skal bruge igen!

Derefter skal du dele din kage op i de to bunde, og dutte din creme på hele den ene bund. Den anden bund lægger du ovenpå, og så dutter du resten af cremen på toppen. Pynt med en masse lækre, danske jordbær.

Pssst… det her er så nemt, at studenten let kan klare at være med. Og måske endda tage føringen!

Og er han eller hun blå student, så bytter du blot den røde farve ud med blå, og pynter i stedet med blåbær.

God fest!

P.S. Vil du gerne lave kagen til din fest, men skal bruge 16-20 stykker, så fordobl opskriften på kagen, men ikke på creme! Der kan du nøjes med en halv portion ekstra.