Tosset med Donuts…

Tosset med Donuts…

Jeg holdt 30-års fødselsdag for nylig, og i den forbindelse ville jeg super gerne have en
donutvæg. En af de der ekstremt trendy, helt hvide, med-gylden-skrift-vægge. Og så skulle den
være fyldt med en masse lækre donuts!

Væggen fandt jeg hos Detvier – og så skulle der ellers laves donuts…

Det skal du bruge:

Til donut dejen:

  • 5 1/4 dl sødmælk
  • 1 1/2 dl fløde
  • 100 g. gær
  • 240 g. smør
  • 4 spsk. vaniljesukker
  • 250 g. sukker
  • 12 æggeblommer
  • 1600 .g mel
  • 2 tsk. salt
  • 1 l rapsolie til stegning

Til glasuren:

  • 5 pasteuriserede æggehvider
  • 650 g. flormelis
  • Krymmel, skumfiduser, minikarameller, osv. til pynt

 

 

Sådan gør du:

Donuts

Bland mælk og fløde sammen og lun det i mikroovn, eller på komfuret. Hæld halvdelen af den lune mælkeblanding op i en røreskål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æggeblommer, halvdelen af melet og al saltet.

Den anden halvdel af din mælkeblanding skal lunes yderligere, sammen med smør, sukker og vaniljesukker. Når smørret er smeltet, skal det hældes i din røreskål, sammen med resten af din melblanding.

Ælt din dej godt sammen og stil den til hævning ved stuetemperatur, i ca. 60 minutter. Læg et viskestykke henover dejen!

Når din dej er hævet færdig, kan du dele den op i tre, for at gøre det lidt nemmere for dig selv. Drys lidt mel ud på dit bord og rul dejen ud i ca. 1-2 cm tykkelse. Stik ringe ud af dejen, med en udstikker på ca. 7 cm. Lav et mindre hul i midten, med en udstikker på ca. 2 cm. Læg dine donuts til hævning igen og sæt imens din olie til at koge på komfuret (ved middel-høj varme). Brug en høj gryde, så du undgår at olien bruser over når du kommer donuts skal i!

Når din olie begynder “at trække tråde” henover bunden (det ligner lidt blodårer), kan du prøve at sænke et stykke dej derned. Hvis olien bruser godt, er den klar til brug. Hvis ikke der sker noget, skal den have lov til at stå lidt længere. Hvis du er nervøs for at brænde dig på olien, er et godt tip at sænke din donut så langt ned i olien som muligt, inden du giver slip. Så plasker olien nemlig ikke, og du undgår at brænde dig.

Steg dine donuts 3 eller 4 stykker af gangen, så får du det flotteste resultat. Læg dine donuts på køkkenrulle, eller andet fedtsugende papir, når du tager dem op af olien. De skal køle helt ned, før du kan dyppe dem i glasur.

 

Glasur

Pisk dine æggehvider indtil de er helt stive. Tilføj flormelis lidt efter lidt, og mærk hvor sej massen bliver. Når al din flormelis er kommet i, pisker du lidt videre, indtil din glasur er helt skinnende.

Tag fat rundt om dine afkølede donuts og dyp deres øverste halvdele i glasur. Ryst dem let, så det overskydende glasur drypper af, og læg dem til at tørre, enkeltvis. Før de er helt tørre, skal de pyntes. Her kan du bruge krymmel, små skumfiduser, minikarameller, spiselige blomster, chokoladekugler med glinsende overflader…kun fantasien sætter grænser!

Lad glasuren tørre i minimum 45 minutter, før du hænger dine donuts op på din donutvæg – så undgår du, at de løber ud over det hele!

 

Velbekomme.