Det rusker og rasler i træerne og bladene hvirvler rundt – Efteråret er over os og det betyder tid til indendørs aktiviteter og hygge med børnene.

Efterår betyder også, at Halloween er lige på trapperne og i år er der jo desværre ingen slik eller ballade. Derfor er det ekstra vigtigt at vi husker at sprede en masse (u)hygge hjemme i stuerne.

Det vil søde Sabine, som har bloggen  www.seasonswithsabine.com gerne hjælpe os med.

Så vi overlader hermed ordet til Sabine – tag godt imode hende.

Mange kærlige hilsner
Natasja og Tina

Det spøger i den varme chokolade

Dagene bliver mørkere og vejret koldere. Midt i den spirende uhygge, kan disse lækre, små spøgelser—som forvandler mælk til varm chokolade—bringe lidt hygge ind i årets gyseligste højtid!

Glædelig halloween!
Knus  Sabine

Sådan laver du 5 portioner Spøgelseschokolade.

Det skal du bruge:

  • 100g mælkechokolade
  • 3 toppede spiseskeer nutella (eller andet smørepålæg med hasselnødder)
  • 200g hvid chokolade
  • 50g mørk chokolade
  • 5 smalle drikkeglas
  • 5 stk mellemlægspapir
  • 5 flotte papsugerør

Sådan gør du:  (psst… der er et par videoer længere nede, som viser fremgangsmåden)

Vi begynder med lidt forberedelse!

Udvælg fem smalle drikkeglas og læg to fingre på midten af mellemlægspapiret. Pres nu papired ned imod bunden af glasset. Udgå at krølle papiret helt sammen, da det er din ’spøgelsesform.’

Smelt mælkechokolade over vandbad eller i mikroovn. Rør de tre toppede spiseskeer nutella ud i den lune chokolade. Fordel nu chokolademassen i de fem ’papirspøgelser’, i drikkeglassene. Sæt glassene på køl i ca. 30 minutter.

Når chokolademassen næsten har sat sig, stikker du de 5 papsugerør ned i midten af den. Lad spøgelserne sætte sig natten over.

Smelt hvid chokolade i mikroovn, eller over vandbad, og hæld det i et højt glas. Sørg for, at dine små chokoladespøgelser passer ned i glasset, så de ikke sidder fast på halvvejen.

Pil nu mellemlægspapiret af spøgelserne og dyp dem i den hvide chokolade; én efter én. Lad dem dryppe af og sætte sig, inden du går videre til næste trin.

Smelt den mørke chokolade og hæld den i en sprøjtepose. Klip et lille-bitte hul i spidsen af sprøjteposen og tegn nu øjne og mund på dine spøgelser.

Og ta-dah! Gyselige varm-chokolade-spøgelser, som ungerne nemt kan være med til at dyppe og nyde.

God fornøjelse!

P.S. Brug overskydende chokolade til at sprøjte ’monsterøjne’. Sprøjt en masse cirkler af hvid chokolade, på størrelse med enkroner, på et stykke bagepapir. Når de har sat sig, sprøjter du pupiller med mørk chokolade ovenpå. Du vælger selv om de skal være store, små—runde eller aflange. Giv den gas! De skal bruges i næste opskrift.

Vi ses!

Pssst… Har du set vores helt nye juleunivers?

TJEK DET UD LIGE HER!

Din Kurv