DRØMMER DU OM ROLIGE MORGENER?

DRØMMER DU OM ROLIGE MORGENER?

Vækkeuret ringer og du kæmper dig søvndrukkent ud af sengen. Det er mandag og tid til at få hele den pukkelryggede op og ud af døren. Du haster i bad og for at spare tid, børster du tænderne samtidig.

Så er det tid til at vække poderne som ellers altid er så morgenfriske i weekenden, at de fulde af energi er klar til alverdens aktiviteter allerede tidligt om morgenen. Men pludselig er de som forvandlede… sure og forsovede vender de ryggen til dig og nægter at stå op! Nu er gode råd dyre – hvad pokker gør du? Tiden er ved at være knap og du mangler stadig at få dem i tøjet og spist af.

Nogen gange kan hverdagsmorgener føles som et maraton og du er fuldstændig udmattet, når du har afleveret det sidste barn – Kan du genkende følelsen?

Jeg har brug for rolige og hyggelige morgener og derfor har jeg arbejdet hårdt, for at finde frem til alternative løsninger som gør vores morgener rare og mere afslappende. En god morgen gør nemlig at resten af dagen også bliver god!

Hvad skal man så gøre, spørger du måske. Ja, man kan enten gribe til de traditionelle metoder, hvor forberedelse er kodeordet. Du står op i ekstra god tid, har pakket og gjort alt klart. Tøjet er lagt frem og tallerkenerne er sat på morgenbordet, inden du går i seng. Det virker, skal jeg lige hilse at sige, men det kræver, at du er temmelig elitær og får taget dig sammen til at få det hele gjort – HVER DAG! Ellers skrider planen og så er risikoen der igen, for at morgenerne bliver kaos.

Jeg har desværre ikke selv så meget selvdisciplin, at jeg får det gjort hver dag. Jo jo, de første af ugens dage går det meget godt, men når vi når onsdag, begynder det lige så stille at glide for mig.

Jeg har derfor fundet frem til nogle metoder, som gør det hyggeligt at stå op sammen.

Desværre kommer man ikke uden om at det kræver god tid uanset hvad, for at skabe en hyggelig morgen, men du kan skære betragteligt i tiden, hvis ungerne er glade og samarbejdsvillige – så i sidste ende er det bestemt det hele værd!

Hvis du er som mig, starter du dagen med liiige at tjekke de sidste nyheder på FB og Instagram. Hvis du vælger at vente med mobilen til senere på dagen, lover jeg dig, at du allerede her kan indhente 10-15 minutter som kan bruges til langt bedre ting.

Jeg sørger altid for at stå op og gøre mig selv helt færdig, før jeg vækker resten af familien. På den måde slipper jeg for at stresse over min egen situation, ved jeg at jeg selv er klar til at tage af sted.

Jeg bruger altid forholdsvis lang tid på, stille og roligt, at vække mine børn. Vi ligger gerne og snakker lidt sammen inden vi står op, men nogle gang er min datter så svær at vække, at jeg har måttet finde på noget andet end den normale hyggesnak for at få hende op. Jeg er derfor begyndt at læse et kapitel højt for hende, mens hun vågner. De dage hvor der ikke er helt så meget tid, afspiller jeg en lille dyrevideo på YouTube for hende. På den måde starter hun dagen med et smil og som en ekstra bonus har vi noget at snakke om mens huns gør sig klar.

En anden ting jeg syntes virker rigtigt godt, er vores point system. Her får man point når man er hjælpsom og sød. Man bliver altså belønnet med det samme for god opførsel og dét kan mærkes!! Pointene kan enten udbetales som lommepenge eller som en oplevelse (Alene tid med mor eller far) – her kan man jo vælge hvad man selv syntes er ok.

Det bedste ved point systemet er, at det giver børnene lysten til hele tiden at forbedre sig. De bliver mere positive og ivrige efter at hjælpe til, netop fordi de kan mærke at de belønnes med det samme.

Det er ikke sikkert at vores metode er den helt rigtige for din familie, men jeg kan love dig, at den positive tilgang vil hjælpe jer til en mere afslappende morgen. Så tag det du kan bruge og smid resten væk – bare husk, at der ikke findes nogen rigtig eller forkert løsning så længe det virker for jer!

Mange kærlige hilsner
Tina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
0
Din Kurv