[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.17.6″]
Den søde juletid er over os, julehumøret er højt og søde Sabine, som er den glade indehaver af Insta profilen Squeaky.lean , har fundet julens sødeste opskrift frem til jer.
Så find nissehuerne frem, sæt julemusik på og lad julestemningen indfinde sig, for nu er det tid til at bage med ungerne <3
– Natasja og Tina
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2018/08/Unicorn-marengs_-Sabine_profilbillede_Detvier_squeaky.lean-.jpg” _builder_version=”3.17.6″]
[/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.17.6″]
Hejsa!
Jeg hedder Sabine, og jeg hygger mig til daglig ovre på min Instagram profil @squeaky.lean, hvor jeg udvikler og deler opskrifter på sund og lækker mad…. og indimellem mere lækker end sund!
I dag har jeg fået lov til at dele en af de sødere opskrifter med jer. Husk at iføre jer nissehue inden I går igang, og kald på jeres små drillenisser—for denne opskrift er nemmere og mere børnevenlig end den ser ud!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Title” _builder_version=”3.17.6″ header_font=”Abril Fatface||||||||” header_2_font=”Alice||||||||” header_2_text_align=”center” header_2_font_size=”42px” header_2_line_height=”1.3em” custom_margin=”||20px|” animation_style=”slide” animation_direction=”top” animation_intensity_slide=”30%” animation_starting_opacity=”100%” inline_fonts=”Abril Fatface”]
Julekrans
[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.17.6″]
Opskrift til 2 kranse. 10-12 portioner.
Det skal du bruge til pynt:
- Mynteblade (ca. 16 stk.)
- Røde M&M´s peanut (ca. 24 stk.)
- Engangssprøjtepose
- 1 æg til pensling
Sådan gør du:
Hvid chokoladeganache
- 200g hvid chokolade
- 1 dl fløde
- 2 spsk. sukker
- mynte (20 blade), rosmarin (2 kviste), eller andre smagsgivere
Det første du skal lave er den hvide chokoladeganache, som skal hældes over din julekrans når den er færdigbagt. Det gør du sådan her:
Hak din chokolade i mindre stykker og hæld den i en skål som kan tåle varme. Hvis du ønsker at give din ganache ekstra smag, kan du blande mynteblade eller frisk rosmarin sammen med 2 spsk. sukker og hælde det i en gryde sammen med din fløde. Hvis du foretrækker almindelig ganache, kan dette trin springes over!
Bring din fløde til kogepunktet og hæld den over din hvide chokolade. Rør i midten af skålen indtil din ganache samler sig, hæld den i en lukket sprøjtepose og sæt den på køl indtil det er tid til at pynte din krans.
[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2018/12/Detvier_-julekrans_squeaky.lean_.jpg” _builder_version=”3.17.6″]
[/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.17.6″]
Dej til julekrans
- 2 1/2 dl mælk
- 175g smør
- 50g gær
- 2 æg
- 600g hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
Hæld smør og mælk i en skål og sæt det i mikroovnen, indtil smørret er smeltet. Rør gæren ud i mælken og kom derefter æggene i. Rør dine våde ingredienser helt sammen, før du gradvist tilsætter mel, salt og sukker.
Når dejen har samlet sig og er blevet glat, skal den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter – til den er hævet til ca. dobbelt størrelse. Dejen skal gerne være lidt klistret, så kom endelig ikke mere mel i – det er nemlig lige præcis sådan den skal være.
Når dejen har hævet, skal den ud på bordet (husk at drysse mel på bordet først!). Ælt dejen let i melet, indtil den ikke længere er så klistret, og rul den derefter ud til en meget lang pølse. Pølsen deler du i to (så du har til to kringler). Hver pølse deles nu på langs i tre dele, så du har tre lange pølser som du kan flette sammen (ligesom når du fletter dit hår!)
Husk at invitere dine små drillenisser til at være med til denne del. Det er nemlig rigtig spændende når mad kommer til at ligne noget, som egentlig ikke skal spises.
Flet gerne dine pølser sammen direkte på bagepapiret, så du ikke ødelægger formen på dem, når de skal over på bagepladen. Når du har lavet en lang fletning -og lagt den i en cirkel, så skal din dejkrans hæve 20 minutter inden den pensles med et sammenpisket æg.
Bag din dejkrans, i en forvarmet ovn, i 15-18 minutter—ved 220 grader.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2018/12/Detvier_-julekrans_squeaky.lean_5.jpg” _builder_version=”3.17.6″]
[/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2018/12/Detvier_-julekrans_squeaky.lean_3.jpg” _builder_version=”3.17.6″]
[/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.17.6″]
Marcipansløjfe
- 100g marcipan
- 50g flormelis
- 1g rød pasta- eller gelefarve
Imens din krans bager og køler ned, kan du gå igang med din marcipansløjfe! Marcipanmassen kan sagtens æltes i hånden, men en god røremaskine gør processen lidt hurtigere -og meget nemmere!
Bland alle dine ingredienser i en skål og ælt dem sammen til en fast masse. Drys dit bord med flormelis og rul marcipanen ud til det er ca. 1/3 cm tykt. Skær lange, lige bånd med en skarp kniv. De skal være ca. 2 cm brede.
Et af dine bånd skal du skære et stykke på 4 cm af, før du folder resten på midten—så det ligger dobbelt. Knib båndet sammen på midten, så du kan vikle den lille snip marcipanbånd herom. Nu ligner det en sløjfe.
[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.17.6″]
Pynt din julekrans
Når din krans er kølet lidt af, men stadig er lun, skal du lægge den over på det fad som den skal serveres på. Tag din ganache ud af køleskabet, klip et hul i sprøjteposen og hæld ganachen ud over din krans. Du vælger selv hvor meget du vil have på…. men et tykt lag er lækrest!
Læg din marcipansløjfe der, hvor du har samlet din krans så den dækkes. Resten af dine bånd skal lægges henover og rundt om din krans. Se gerne på billederne, hvis du er i tvivl om hvordan de skal vikles om kransen. Imellem dine bånd lægger du mynteblade og røde M&Ms, så det ligner bær!
Server din julekrans for dine gæster sammen med masser af juleglæde.
Rigtig glædelig jul!
[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2018/12/Detvier_-julekrans_squeaky.lean_1.jpg” _builder_version=”3.17.6″]
[/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Title” _builder_version=”3.17.6″ header_font=”Abril Fatface||||||||” header_2_font=”Alice||||||||” header_2_text_align=”center” header_2_font_size=”42px” header_2_line_height=”1.3em” custom_margin=”||20px|” animation_style=”slide” animation_direction=”top” animation_intensity_slide=”30%” animation_starting_opacity=”100%” inline_fonts=”Abril Fatface”]
Gå ikke glip af…
[/et_pb_text][et_pb_shop type=”product_category” include_categories=”68,69″ _builder_version=”3.17.6″]
[/et_pb_shop][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]