[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.19.9″][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.9″]
Endnu en gang har Stine Carlsen brilleret i køkkenet. Denne gang har hun lavet lækre fastelavnsboller og sød som hun er, har hun valgt at dele opskriften med os.
God fastelavn på søndag og velbekomme!
Mange glade weekendhilsner
Tina & Natasja
Pssst: Tjek lige Stines Instagram profil @stinercarlsen Hun laver de fineste kager og der er bare SÅ meget inspiration at finde derinde.
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2018/07/Hawaii-Fødselsdag_-Detvier-_Stine-Carlsen.png” _builder_version=”3.19.9″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Title Area” _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Title” _builder_version=”3.19.9″ text_font=”||||||||” header_font=”Abril Fatface||||||||” header_2_font=”Alice||||||||” header_2_text_align=”center” header_2_font_size=”42px” header_2_line_height=”1.3em” custom_margin=”||20px|” animation_style=”slide” animation_direction=”top” animation_intensity_slide=”30%” animation_starting_opacity=”100%” inline_fonts=”Abril Fatface” disabled_on=”on|off|off”]
Lækre Fastelavnsboller
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Title” _builder_version=”3.19.9″ text_font=”||||||||” header_font=”Abril Fatface||||||||” header_2_font=”Alice||||||||” header_2_text_align=”center” header_2_font_size=”42px” header_2_line_height=”1.3em” custom_margin=”||20px|” animation_style=”slide” animation_direction=”top” animation_intensity_slide=”30%” animation_starting_opacity=”100%” inline_fonts=”Abril Fatface” header_font_size=”35px” disabled_on=”off|on|on” header_text_align=”center”]
Lækre Fastelavnsboller
[/et_pb_text][et_pb_divider color=”#2a2a2a” divider_weight=”3px” _builder_version=”3.2″ max_width=”50px” module_alignment=”center” custom_margin=”||10px|” animation_style=”slide” animation_direction=”top” animation_intensity_slide=”30%” animation_starting_opacity=”100%”]
[/et_pb_divider][et_pb_text admin_label=”Subtitle” _builder_version=”3.4.1″ text_font=”||||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” text_orientation=”center” max_width=”700px” module_alignment=”center” animation_style=”slide” animation_direction=”top” animation_intensity_slide=”20%” animation_starting_opacity=”100%”]
Gode gammeldags fastelavnsboller. Det kan man glæde sig til længe, før fastelavn nærmer sig. Tricket er at finde en dej, der kan holde fyldet inde, og det kan den her. Der er faktisk både plads til creme, marcipan og chokolade, så det kan vel ikke blive bedre.
Og skulle man få lyst til at variere sit fyld, smager det også fantastisk med nougat,
karamel, marmelade eller pistaciemasse.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2019/03/Fastelavnsboller_Detvier_Stine-carlsen.jpg” _builder_version=”3.19.9″ max_width=”65%” module_alignment=”center”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.9″]
DEJ
- 200 g smør
- 1 1/2 dl kærnemælk (alm. mælk kan også bruges)
- 50 g gær
- 400 g hvedemel
- 1 knsp salt
- 2 spsk sukker
- 1 æg
Smelt smørret og hæld mælken i. Rør gæren ud i smør/mælkeblandingen, når den er fingervarm. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen med en ske. I starten virker dejen meget våd. Dejen skal ikke æltes. Lad dejen hæve 30 min.
KAGECREME
- 2 æggeblommer
- 3 dl sødmælk
- 2 spsk sukker
- 1 vanillestang
- 1 1/2 spsk maizena majsstivelse
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom alle ingredienserne i en gryde og kog cremen ved middel varme i ca. et minut. Du skal piske konstant.
SAMLING
100 g marcipan
100 g mørk chokolade
200 g flormelis
30 g kakaopulver
Lidt vand
Rul dejen ud til ca. 0,5-1 cm tykkelse, brug en del mel, så du er sikker på, at dejen ikke sidder fast i bordet. Skær dejen i kvadrater, der ca. er 10×10 cm. Læg en klat kagecreme, en skive marcipan og lidt hakket chokolade på hver kvadrat. Saml hjørnerne af kvadratet og tryk dejen godt sammen, så fyldet ikke kan løbe ud. Vend samlingen nedad. Lad fastelavnsbollerne efterhæve i 30 min. Bages ved 200 grader (ikke varmluft) i 20 min. Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur, rørt af flormelis, kakaopulver og vand.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2019/03/Fastelavnsboller_Detvier_Stine-carlsen-1.jpg” _builder_version=”3.19.9″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]