[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.17.1″]
Tør du smage min uhyggelige heksegryde kage?
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.17.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2018/07/Hawaii-Fødselsdag_-Detvier-_Stine-Carlsen.png” _builder_version=”3.17.1″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.17.1″]
Stine har endnu engang har hun tryllet i køkkenet. Hun har nemlig lavet den sejeste Heksegryde Kage og vi er så heldige, at hun vil dele opskriften med os – JUBIII.
Så hvis du ikke ved hvad du skal lave i weekenden, ja så har vi svaret her. Det er så super hyggeligt for børnene at være med til at bage.
Go´bagelyst
Kram
Tina & Natasja 🙂
Psst, tjek lige Stines instagram profil @stinecarlsen ud – Der er så mange lækkerier.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2018/10/HAlloween-kage_-Detvier-Stine-Carlsen-2.jpg” _builder_version=”3.17.1″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.17.1″]
Heksegryde Kage
Ingredienser til Gulerodsbunde
- 4 æg
- 300 g brun farin
- 150 g sukker
- 250 g mel
- 300 g revne gulerødder
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 tsk bagepulver
- 3 tsk kanel lidt salt
- 50 g valnødder
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.17.1″]
Pisk æg, brun farin og sukker luftigt. Bland mel, kanel, salt og bagepulver og sigt det i dejen. Tilsæt de revne gulerødder og olien. Om de rives fint eller groft er en smagssag – for mig er det tit smagsdommerne, der afgør det, så hvis kagen er til børn, river jeg gulerødderne fint. Det samme gælder valnødderne, der giver en dejlig nøddesmag til kagen, også selv om de er blendet. Tilsæt til sidst de hakkede eller blendede valnødder. Smør to mindre forme i ens størrelse med smør og bag kagen i 40 min ved 180 grader. Hvis du kun har en form, bager du kagerne over to omgange. Når kagerne er afkølede, flækkes de i to, så der er fire bunde i alt.
Ingridienser til Matchacreme
- 50 g blødt smør
- 200 g flødeost naturel
- 200 g flormelis
- 2 lime
- 5 dl fløde
- 1-2 spsk matchapulver
Pisk smør, flødeost og flormelis sammen med fintrevet skal og saft fra lime og matchapulveret. Pisk i en anden skål fløden til blødt skum og vend det i flødeostblandingen. Fordel cremen mellem de tre nederste bunde og gem en god del til toppen. Udstik en cirkel i den sidste bund så kanten rundt er ca. to cm. Placer ringen øverst på kagen, så den danner heksegrydens kant. Sæt kagen i fryseren mens du laver frosting til opsmøring.
Ingridienser til Frosting
- 200 g blødt smør
- 500 g flormelis
- Lidt varm mælk
- Sort pastafarve
- 1 lime
Bland stuetempereret smør og flormelis så godt sammen, som det kan lade sig gøre. Hold lidt flormelis tilbage. Varm mælken (jeg bruger min mælkeskummer til kaffe) og hæld mælk i. Rør med en ske til frostingen er helt cremet og luftig – tilsæt mere mælk eller flormelis om nødvendigt. Man kan også bruge en elpisker, men så er der risiko for, at det skiller. Tilsæt limesaft og sort farve. Hvis du vil lave dutter oven på kagen, kan du tage en smule frosting fra, som farves med grøn farve i stedet for sort.
Smør kagen op med den sorte frosting, så den ligner en gryde. Jeg smurte min op to gange for at få et glattere udtryk. Hvis du vil have håndtag på gryden, kan du bruge halve Digestive kiks, der hviler oven på træspyd sat ind i kagen. Smør også frosting på kiksene.
Kom resten af matchacremen oven på kagen, det må godt løbe lidt ud over siderne. Pynt kagen med uhyggeligt slik, sukkerøjne, grønne vindruer og hvad du ellers kan komme i tanke om af ulækre ingredienser, som hører hjemme i en heksegryde.
Rigtig go´fornøjelse!
[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2018/10/HAlloween-kage_-Detvier-Stine-Carlsen.jpg” _builder_version=”3.17.1″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]