[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.11″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]
Vi har været så heldige, at Karina fra @Justmycakes.dk vil dele hendes bedste opskrift på en lækker fødselsdagskage. Hun har valgt at lave regnbuekager til Selfie Temaet, men de passer jo også godt til et Unicorn Party. Se bare her hvor børnene hygger sig og nyder de lækre kager 🙂
Vi giver hermed bloggen videre til Karina.
Hej med jer,
jeg hedder Karina Lunddal Mehlsen. Jeg er 37 år og bor sammen med min mand og 2 børn i Glostrup.
Til dagligt arbejder jeg som boligrådgiver hos Totalkredit, og i fritiden holder jeg meget af at bruge tid på at bage og pynte kager, både til eget brug men også til familie, venner og kagebestillinger til folk.
Det bedste ved at bage er de mange forskellige bageteknikker, det at man udvikler sig selv og så de mange muligheder for at være kreativ. Jeg elsker at glæde andre og se glimtet i folks øjne, når jeg afleverer kagerne.
Jeg har fået lov til at lave min version af den ultimative børnefødselsdagslagkage til Selfie-temaet – et tema som har meget med emojis at gøre. Når jeg laver kager til børn, sætter jeg mig ind i børnenes tanker og fantasi, så derfor var regnbue-kagen det perfekte valg, fordi den er farvestrålende, magisk og fantasifuld.
Jeg har valgt at lave 2 udgaver af regnbuekagen. Jeg har lavet rainbow-kage, hvor regnbuen gemmer sig inde i kagen, som er den klassiske og den alle børn elsker. Den er ”kun” med kagebunde og smørcreme, den er luftig og lækker og en kage der er inspirerende fra USA.
Den anden kage er en mere traditionel dansk lagkage med opsmøring af smørcreme i regnbuefarverne. Kagens indhold er vaniljelagkagebunde, hindbærkompot, hindbærmousse og daimmousse/creme. Her er mulighederne dog uendelige og det er kun fantasien, der sætter grænser i forhold til smag.
Så her får I 2 kager fra 2 verdener, som jeg håber I vil forsøge jer med.
Du har også mulighed for at bestille en kage hos mig, hvis du bor i Københavns området eller andre dele af Sjælland. Du er meget velkomne til at kontakte mig for et tilbud på karinamehlsen@yahoo.com eller på Instagram: @Justmycakes.dk – hvor du også kan se mine mange andre kager.
Kærlig hilsen
Karina
OPSKRIFTERNE KOMMER HER i forlængelse af hinanden…
Inside Rainbow kage
Regnbue-top
Ingredienser:
- Gum paste/fondant,
- Pastafarver
- Spiseligt lim eller vand (til regnbuetoppen)
Tip: Man kan godt bruge fondant, men Gum paste har nemmere ved at stå oprejst og tørrer hurtigere. (Gum paste fås hos alle kagebutikker)
Sådan gør du:
- Start med at lave regnbuetoppen, da den skal bruge et døgns tid på at tørre.
- Indfarv 6 klumper Gum paste (lilla, blå, grøn, gul, orange og rød). Rul dem ud til en lang pølser, som har samme tykkelse over det hele. Man kan sørge for det, ved at bruge en fondant-udglatter.
- Kom et stykke sølvpapir på et spækbræt. Den første pølse drejes om en kageudstikker (et æggebæger eller shotglas kan også bruges). Start med lilla, blå, grøn, gul, orange og til sidst rød. Påfør spiseligt lim eller vand med en lille pensel imellem pølserne.
- Skær enderne af regnbuen af lige ud for sølvpapirets kant, så de bliver lige.
- Lad det hele tørre et døgns tid på sølvpapiret i stuetemperatur. Sørg for at vende det, så begge sider tørrer.
- Næste dag formes 3 kugler Gum paste (1 stor og 2 mindre) til skyer. Du behøver ikke at bruge pastafarve i skyerne, men hvis du gerne vil have dem ekstra hvide, kan du tilføre hvid pasta farve – det gjorde jeg dog ikke. Saml de tre kugler med spiseligt lim eller vand. Tryk toppen flad og sæt regnbuen fast ovenpå skyerne med lidt spiseligt lim.
- Du kan se på videoen nedenfor hvordan du gør:
Kagebunde
Ingredienser:
- 1,75 dl mælk
- 1 ½ tsk. vanilje ekstrakt
- 750 g smør (stuetemperatur)
- 750 g sukker
- 9 æg
- 750 g mel
- Pastafarve (lilla, blå, grøn, gul, orange, rød)
Sådan gør du:
- Del mælken op i 6 skåle og bland 1 farve i hver af de 6 skåle med mælk. Der må gerne komme en god del farve i, da farven bliver markant lysere når kagen bliver bagt.
- Pisk smør i en køkkenmaskine til den er luftig og hvid (gerne i 5-6 min), tilfør sukkeret og rør godt igennem i yderligere 3-4 min.
- Pisk æggene i en separat skål og kom det derefter op i smør og sukkermassen lidt ad gangen. Tilfør vaniljeekstrakten. Til sidst sigtes melet i, lidt ad gangen og røres grundigt.
- Delen vejes på en vægt og deles op i 6 lige store portioner, kommes i skålene med det farvet mælk og blandes med en ske indtil dejen er ensartet og jævn.
- Hver portion kommes i en springform (ca. 20 cm i diameter) og bages ved 170 grader i ca. 20 min
- Tages ud af formen, når den er kølig og lægges på en rist.
Smørcreme 1
Bruges inde i kagen og som første lag om kagen
Ingredienser:
- 400 g usaltet smør
- 900 g flormelis
- 1 dl mælk
- 1 tsk. vanilje ekstrakt
Sådan gør du:
- Pisk smør hvidt og luftigt (5-6 min), tilsæt flormelis lidt ad gangen. Derefter tilsættes mælk og vaniljeekstrakt.
Smørcreme 2
Bruges til yderste lag på kagen
Ingredienser:
- 300 g smør (stuetemperatur)
- 600 g flormelis
- Pastafarve (blå)
Sådan gør du:
- Pisk smør hvidt og luftigt (5-6 min), tilsæt flormelis lidt ad gangen. Blå pastafarve tilføres, indtil den rette farve opnås. (Pas på med at komme for meget i, da det er meget kraftigt.)
Samling af kagen:
Pynt:
- Krymmel
Sådan gør du:
- Skær toppen af alle kagebundene, så de får en lige overflade. Læg en mindre tallerken ovenpå bundene og derefter skære det overskydende kage væk, som stikker ud under tallerkenen – så får bundene nemlig alle samme størrelse.
- Se video nedenfor
- Start med at komme en lille klat smørcreme på et kageunderlag, så kagen ikke glider rundt.
- Kom en bund på, start med den lilla, og påfør smørcreme, så laget er ca. 1 cm. Højt. Læg derefter den blå kagebund ovenpå smørcremen og gentag processen indtil sidste kagebund er lagt på. på. Rækkefølgen for kagebundene er herefter grøn, gul, orange og til slut rød.
- Brug resten af smørcreme til at smøre kagen op, og stil kagen på køl i 20-30 min.
- Til sidst smøres den blå smørcreme på – måske skal den have 2 lag, før det ønskede resultat opnås.
- Kom krymmel på hele vejen rundt om det nederste af kagen
- Klip et hjerte af kageplast og sætte på kagens side og kom krymmel på – du kan se hvordan i videoen herunder:
- Sæt regnbuen på toppen af kagen og sprøjt evt. små hvide smørcreme-toppe, langs kanten af kagens top.
- Se videoen herunder:
Outside Regnbue kage
Pynt:
Ingredienser:
- Krymmel,
- Gum paste/fondant,
- pastafarver
- Spiseligt lim eller vand (til regnbuetoppen)
Tip: Man kan godt bruge fondant, men Gum paste har nemmere ved at stå oprejst og tørrer hurtigere. (Gum paste fås hos alle kagebutikker)
Sådan gør du:
- Start med at lave regnbuetoppen, da den skal bruge et døgns tid på at tørre.
- Indfarv 6 klumper Gum paste (lilla, blå, grøn, gul, orange og rød). Rul dem ud til en lang pølser, som har samme tykkelse over det hele. Man kan sørge for det, ved at bruge en fondant-udglatter.
- Kom et stykke sølvpapir på et spækbræt. Den første pølse drejes om en kageudstikker (et æggebæger eller shotglas kan også bruges). Start med lilla, blå, grøn, gul, orange og til sidst rød. Påfør spiseligt lim eller vand med en lille pensel imellem pølserne.
- Skær enderne af regnbuen af lige ud for sølvpapirets kant, så de bliver lige.
- Lad det hele tørre et døgns tid på sølvpapiret i stuetemperatur. Sørg for at vende det, så begge sider tørrer.
- Næste dag formes 3 kugler Gum paste (1 stor og 2 mindre) til skyer. Du behøver ikke at bruge pastafarve i skyerne, men hvis du gerne vil have dem ekstra hvide, kan du tilføre hvid pasta farve – det gjorde jeg dog ikke. Saml de tre kugler med spiseligt lim eller vand. Tryk toppen flad og sæt regnbuen fast ovenpå skyerne med lidt spiseligt lim.
- Du kan se på videoen nedenfor hvordan du gør:
Daim-mousse:
Ingredienser:
- 6 pakker Daim af 56 g (336 g)
- 1/2 l fløde
- 3 blade husblas
Sådan gør du:
- Start med at lægge husblas i blød, i iskoldt vand i ca. 20-30 min.
- Hak/blend din Daim chokolade godt. Daim og fløde hældes i en gryde og varmes op til alt chokoladen er smeltet. Rør godt rundt i det undervejs og hold øje med at det ikke brænder på.
- Når chokoladen er smeltet, tages gryden af varmen. Vrid alt vandet fra husblassen og tilsæt den til chokoladen/fløden. Rør rundt, indtil at husblassen er helt opløst.
- Hæld blandingen i en skål og sæt husholdningsfilm over, så den ligger tæt hen over toppen af cremen, for at undgå kondens. Kondens kan nemlig ødelægge din creme. Sæt cremen i køleskabet og lad den blive helt kold.
Vaniljelagkagebunde
Ingredienser:
- 150 gram hvedemel
- 150 gram sukker
- 3 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
- Start først med at piske æg og sukker sammen til en luftig masse.
- Bland hvedemel, vaniljepulver og bagepulver sammen i en anden skål. Melblandingen vendes forsigtige sammen med æggemassen, det er vigtigt, at man sigter melblandingen og vender det forsigtigt i den luftige æggemasse, for at bevare luftigheden så godt som muligt.
- Dejen deles i 3 lige store portioner og hældes i en springform med bagepapir i bunden (ca 20 cm. i diameter). Du kan også vælge at bage det hele i en rund springform, og efterfølgende dele den ud i 3 lige store dele.
- Lagkagebundene bages på ovnens midterste rille, ved 180 grader i ca 15-20 eller indtil den er gennembagt. Når bundene er taget ud af ovnen, skal de køle af i minimum 30 min. inden de tages ud af formen.
- Når bundene er kølet ned, kommes den første kagebund i springformen igen, som er beklædt med et stykke kageplast, da kagen samles i springformen.
Hindbærmousse
Imens Daim-moussen er på køl og kagebundene køles ned laves hindbærmoussen.
Ingredienser_:
- 2,5 blade husblas (Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.)
- 1 god vaniljestang eller 2 tsk. vaniljepulver/sukker
- 3 spsk. lyst rørsukker
- 250 g hindbær (friske eller frosne)
- 1 økologisk citron, saft og skal
- 2,5 dl piskefløde
Hvis du bruger en vaniljestang: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde i ca. 10 min. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Gem den overstående hindbærkompot og kom den på den første kagebund.
Tilbage til hindbærmoussen: Vrid vandet ud af husblassen og kom det direkte i saften. Lad det svale indtil det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften af 3 omgange. Hæld forsigtigt hindbærmoussen ud over hindbærkompotten. Giv kagen nogle lette bank for at fjerne luftbobler, og stil den tilbage på køl i mindst 2 timer til den har sat sig.
Samling af resten af kagen:
Når Daim-moussen er kølet helt ned, tages den ud og piskes op. Påfør et lag mellem alle kagebundene og sæt derefter kagen på køl i minimum 4 timer, indtil kagen har sat sig, eller meget gerne natten over.
Smørcreme:
Ingredienser:
- 400 g smør (stuetemperatur)
- 800 g flormelis
- Pasta farve (blå, grøn, gul, rød) Også gerne lilla og orange, men hvis din kage kun er omkring 10 cm i højden, er der ikke plads til så mange farver.
- Sådan gør du:
- Pisk smør til en luftig og hvid masse (5-6 min) og påfør flormelis lidt ad gangen.
- Del din smørcreme op i 5 dele (de 4 regnbue farver) og en med den hvide farve, som skal bruges til op smøre kagen første gang.
- Når det hvide lag er kommet på, sættes kagen på køl i en halv times tid. Kagen tages ud igen og de 4 farver påføres med en tynd paletkniv. Start forneden med den blå, så grøn, gul og rød. Den røde farve kommes også på toppen af kagen.
- Tag en bred spartel og tag det overskydende smørcreme væk så du får regnbue-effekten.
- Se hvordan du gør i videoen nedenfor:
Regnbue-blomster
Sådan gør du:
- Tag et stykke husholdningsfilm og bred ud på bordet. Sprøjt en stribe af hver farve blå, grøn, gul, rød x 2. Luk husholdningsfilmen rundt om cremen, drej den lidt rundt og luk den sammen i begge ender. Klip den ene ende af og kom den ned i en sprøjtepose med en tyl. Jeg brugte Wilton 1M.
- Lav blomster ved at starte i midten, drej rundt og slut af yderst.
- Se hvordan du gør i videoen nedenfor:
- Til slut sættes Regnbuen af Gum paste fast øverst på kagen.
JEG HÅBER, AT DU OG DINE GÆSTER VIL NYDE KAGERNE – GOD FORNØJELSE!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
hej, jeg vil prøve mig på en regnbuekage til min datters 4års i morgen – skønt du deler din opskrift!
kan det passe at det kun er 1,75dl mælk totalt i den første kage?