SÅDAN TAGER DU DE SEJESTE FERIEBILLEDER

SÅDAN TAGER DU DE SEJESTE FERIEBILLEDER

Billeder er perfekte ferie minder. Men hvis du drømmer om billeder som overgår dine venners i originalitet og sejhed, så er foto tricks måske lige noget for dig.

Et foto trick snyder vores øjne og får ting til at se større, mindre ellers fjerne ud. Ved omhyggeligt at placere personer, steder eller ting i forhold til hinanden, kan du snyde kameraet og skabe nye sjove virkeligheder. Du har sikkert allerede set billeder hvor folk holder solen mellem sine fingre eller læner sig op af det skæve tårn i Pisa. Brug fantasien til selv at lave sjove foto tricks, som du kan dele med dine venner på de sociale medier.

Her er et par eksempler på foto tricks du let kan lave:

Det eneste du skal gøre er at kigge gennem kameraet og sørge for at blikretningen på de to personer er rigtig. Hvis den pige som er tættest på kameraet, rent faktisk havde kigget på de to hun forsøger at fange med glasset, havde illusionen ikke fungeret. Fordi hun kigger lige under glasset, virker det som om hun kigger på to, meget små, miniputter. De to som bliver fanget af glasset, skal placeres så langt væk fra kameraet, at de ser små nok ud til at kunne være i glasset. Samtidig er det vigtigt at de kigger op, som om der kommer noget ned over dem oppefra.

Hvis du ikke kan få det at se helt ægte ud i første forsøg, skal du bar prøve at flytte dig selv, eller de andre lidt rundt, indtil billedet ser helt rigtigt ud 🙂

Det samme princip gælder dette billede:

Pigen i sort er, i virkeligheden, meget ældre og større end den forreste pige, men fordi hun er placeret så langt væk fra kameraet, ser hun meget mindre ud. I dette billede, er det sværeste at få hænderne til at passe lige over hinanden, så det ser ud som om at den forreste pige er på vej til at løfte den bagerste pige op i luften. Her er er det igen vigtigt at du som fotograf bevæger dig op, ned eller til siden, indtil hænderne passer helt perfekt over hinanden 🙂

TIP: Det er lettest at tage trick billeder i fuldt dagslys. På den måde risikerer du ikke så let, at en af personerne er sløret og uskarp og dermed virker illusionen mere ægte.

Du kan købe vores mini-kasse med endnu flere tricks og alle de redskaber der skal til, for at lave nogle flotte rammer til dine feriebilleder lige her.

VIDSTE DU AT…
Der findes utroligt mange forskellige funktioner i en Iphone, som du kan bruge hvis du vil have dine billeder til at se lidt mere professionelle ud end dine venners.

Her har du de fire bedste:

Fototrick #1

Det kan være temmelig svært at tage familiebilleder hvor alle er med. Men vidste du at du, hvis du har en Iphone, kan bruge høretelefonerne som udløser? Det eneste du skal gøre er at slutte dem til og trykke på volumenknappen for at tage billeder. Udover den øgede afstand til iPhonen har en fjernudløser den fordel, at man undgår ryste telefonen når man taget et billede.

Fototrick #2

Giv din iPhone en macrolinse med en dråbe vand. Hvis du gerne vil tage billeder af motiver helt tæt på, kan give din iPhone en makrolinse med en dråbe vand. Brug et sugerør til at påfører en lille dråbe af vand på din iPhones kameralinse.

Fototrick #3

Panoramafunktionen på en Iphone, kan også bruges til at lave et såkaldt pano drive-by. Det vil sige at man tager billeder ud af side vinduet på en bil, mens man kører.

Fototrick #4

IPhone kameraet zoomer ikkesærlig godt. Med en helt almindelig kikkert kan du zoome ind på og tage billeder af motiver, der er langt borte. Du skal blot sætte kikkerten foran kameraet og så trykke på udløseren.

NB: Hvis du har lyst kan du uploade dine billeder til Instagram under #Detvier – Vi glæder os til at se dine sjove feriebilleder:)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
0
Din Kurv