SANSELeg 

Dagens skønne blogindlæg er leveret af gæsteblogger Diana Hansen.

Diana har igennem flere år samlet sine ideer i et legekartotek så hun, når behovet opstod, kunne åbne siden og blive inspireret. Den mulighed ville hun gerne dele med andre forældre og det blev startskuddet til den yderst kreative profil @fri_fantasi. Her leverer Diana løbende kreative og hjertevarme aktiviteter til småbørnsfamilier <3

Med de ord vil vi overlade bloggen til Diana

Mange kærlige hilsner
Natasja og Tina

Skum i alle regnbuens farver
– En sanseleg for de mindste

Er ordet sanseleg noget der får din nysgerrighed til at vokse? Eller kaster du armene i vejret og tænker at det er umuligt at finde tid til, i jeres i forvejen pressede hverdag. Fortsæt med at læse og se hvor enkelt det faktisk kan være.

Sandheden er at det ikke kræver meget andet end lysten til en hyggestund med dit barn og selvfølgelig lidt ideer -men dem hjælper jeg med.

Jeg drømmer om at give flere forældre en større legelyst, ved at vise at leg kan være meget andet end at købe og spise kajkager i børnenes legekøkken.

Jeg selv fandt på undskyldninger for at slippe for de traditionelle lege, hvor biler skal køres i garagen og dukken skal puttes 12 gange inden for en time.

Virkeligheden er, at jeg synes at den form for leg er kedelig… og jeg er langt fra den eneste.

Som mor til 3 børn og ejer af en privat vuggestue, måtte jeg gå andre veje for at finde legelysten. Jeg fandt lege, som fanger mig. Lege som er udviklende og sanselege. Min nysgerrighed og glæde ved legen smittede hurtigt af på børnene og det føles befriende at leg kunne være noget, som jeg ikke kun fysisk, men også mentalt var til stede i.

Det betyder ikke at vi aldrig skal spise Kajkager igen, men kun hvis det er giver mening.

 

SÅDAN GØR DU

HVORFOR ER SANSELEG GODT?

Børn som øver sig i at hoppe og kravle, får bedre motoriske færdigheder. På samme måde udvikler man sanseapparatet, ved at stimulerer sanserne. Det er igennem sanserne, at barnet får viden omkring sig selv og verden.

Det betyder at hver gang barnet berører, dufter, smager osv., så sendes der en besked til barnets hjerne. Hver besked er læring for barnet.

 Vi har her lavet det fineste skum til en sjov sanseleg. Vores is butik åbnede, da vi var færdige med at piske vores skum.

Det skal du bruge:

3/4 dl babyshampoo

1 dl varmt vand

2 spsk. kartoffelmel

Lidt frugtfarve

Sådan gør du:

Pisk det hele sammen med en el pisker -giv det gerne lidt tid.

Lad det stå i 5 min. og tag så skummet fra og hæld det over i en anden beholder.

Så udgår du at få den sjat farvede vand med, som falder til bunden, når det har stået lidt.

Skummet kan bruges til mange lege.

Brug skummet som fyld i jeres is (lav papir kræmmerhus). Ta’ skummet med i bad. Mal med pensel og skum i brusekabinen.

Brug skummet i en sanseleg, med forskellige skåle, skeer og andre redskaber.

 Med denne leg er der mulighed for nærvær, fordybelse og kvalitetstid med dit barn.

Tre ingredienser som hverken du eller dit barn kan få nok af.

Din Kurv