Studentertid!

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.24″][et_pb_row custom_margin=”-83px|auto|-47px|auto||” _builder_version=”3.24″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.24″][et_pb_text admin_label=”Title” _builder_version=”3.6″ text_font=”||||||||” header_font=”Abril Fatface||||||||” header_2_font=”Alice||||||||” header_2_text_align=”center” header_2_font_size=”42px” header_2_line_height=”1.3em” custom_margin=”||-2px|||” custom_padding=”0px|||||” animation_style=”slide” animation_direction=”top” animation_intensity_slide=”30%” animation_starting_opacity=”100%” inline_fonts=”Abril Fatface”]

3 hurtige, når studentervognen er på vej!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_margin=”-23px|auto||auto||” _builder_version=”3.24″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.24″][et_pb_text _builder_version=”3.24″ custom_padding=”0px||0px|||”]

 Det er den tid på året igen! Luften fyldes af dundrende musik, dyttende horn og motorernes knurren. Studentervognene er på vej! Men hvad skal du servere når dine ungers medstudenter kommer forbi på visit?

Her er tre forslag, som er både nemme, hurtige og velsmagende.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”0px|||||” custom_margin=”|auto|-16px|auto||” _builder_version=”3.24″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.24″][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2019/06/RugbrødsPanini-Detvier.jpg” _builder_version=”3.24″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”5px|||||” _builder_version=”3.24″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.24″][et_pb_text _builder_version=”3.24″]

Rugbrødspanini

Opskrift til ca. så mange som du ønsker

Det skal du bruge:

  • Rugbrød i skiver
  • Frisk mozzarella
  • Stegt kylling
  • Pesto

Sådan gør du:

Smør dit rugbrød med pesto. Skær kylling og mozzarella i tynde skiver og læg begge dele på dit rugbrød. Top med endnu en skive pesto-smurt rugbrød og kom den i en paninipresser,  et toast- eller vaffeljern. Vent til mozzarellaen er lækker og smeltet før du tager din rugbrødspanini ud.

Skær din panini diagonalt over, så du står med to trekanter. Hvis du har andre ting på menuen, så skær dem over én gang til, så har du i stedet fire trekanter. Server straks! De er lækrest når de er varme.

Tips til at gøre det nemmere for dig selv: Skal du lave mange paninier, kan du med fordel lægge en masse af sandwicherne sammen på forhånd og så først tilberede dem lige før de skal bruges.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.24″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.24″][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2019/06/Håndtærter-Detvier.jpg” _builder_version=”3.24″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”14px||0px|||” _builder_version=”3.24″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.24″][et_pb_text _builder_version=”3.24″ min_height=”811px” custom_margin=”||-26px|||”]

Håndtærter med rabarberfyld

Opskrift til ca. 15 håndtærter

Det skal du bruge:

Til dejen:

  • 200 g. smør
  • 230 g. hvedemel
  • 130 g. grahamsmel
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. vand

Til fyldet:

  • 5 stængler rabarber
  • 100 g. sukker

Sådan gør du:

Når du skal samle din tærtedej, skal du begynde med at smuldre smør og mel sammen, indtil det får en sand-lignende konsistens. Tilføj salt og saml dejen med ca. 4 spsk. vand. Kom din dej i en plastikpose, eller en lufttæt bøtte og sæt den på køl, i minimum 30 minutter.

Imens dejen er på køl, snitter du dine rabarber helt fint, og vender dem med sukkeret. Lad det stå på køkkenbordet, indtil det skal bruges. Du kan evt. tildække det, hvis du har nysgerrige børn eller husdyr!

Når din dej er nedkølet, skal den rulles ud. Husk at drysse dit bord med mel, så det ikke ender som den store klisterfest! Udrul dejen til ca. 3 mm tykkelse og udstik cirkler med en diameter på ca. 7 cm. Du skal bruge 2 cirkler til hver tærte, så udstik et lige antal.

Læg dine cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir og kom en masse rabarberfyld i. Lad der være 1/2 cm kant omkring fyldet, så du kan ‘lægge låg på’ og trykke med en gaffel rundt om i kanten, så din håndtærte lukkes tæt. Skær et lille kryds i toppen af hver tærte og pensl dem med æg.

Bag ved 200 grader, i ca. 20 minutter. Når dine tærter er gyldenbrune og har hævet lidt i ovnen, er de klar til at spise!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.24″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.24″][et_pb_image src=”https://www.detvier.dk/wp-content/uploads/2019/06/Tacosalat3.jpg” _builder_version=”3.24″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”5px|||||” _builder_version=”3.24″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.24″][et_pb_text _builder_version=”3.24″]

Taco-salater

Opskrift til ca. 10-15 små salater

 Det skal du bruge:

  • 400 g. rå kyllingebryst
  • 1/2 brev tacokrydderi
  • Olie til stegning
  • 1 stor dåse majs
  • 250 g. dadelcherrytomater
  • 100 g. spinat
  • Syltede rødløg (du kan finde opskriften her
  • 1 bundt kørvel

Sådan gør du:

Skær dine kyllingebryster ud i tynde skiver og steg dem til de er lækre og let brunede. Tilføj det halve brev med tacokrydderi og lad det sætte sig ordentligt i kyllingen, før du tager det af varmen.

I små glas anretter du en bund af spinat. Herefter fordeler du majs, tomater og kylling, så alle ingredienserne kan ses på én gang. Pynt af med syltede rødløg og kørvel.

Server gerne med lidt creme fraiche eller guacamole og nogle sprøde tortillachips!

 

Velbekomme og rigtig god studenterfest!

Sabine 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
0
Din Kurv